De Wing Chun Training

Bij de training in Wing Chun kunnen de lichamelijke bewegingen zeer agressief zijn. De sfeer is echter altijd ontspannen. Hierdoor is het trainen tevens een aangename vrijetijdsbesteding. Respect voor elkaar staat bij ons hoog in het vaandel.

Dit betekent dat iedereen met elkaar op een plezierige en verantwoorde manier met elkaar kan trainen ongeacht niveau, conditie of geslacht. Je vindt bij ons dan ook een grote verscheidenheid aan leden, variërend van recreatieve sporters tot wedstrijd sporters.

Behalve dat je door het trainen van Wing Chun je lichamelijke conditie verbeterd, zal je merken dat je mentale conditie ook zal toenemen, in de vorm van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Wing Chun kan je niet alleen veel goeds opleveren, maar het is ook gewoon leuk om te doen.
Het is heerlijk om na de dagelijkse drukte en stress je even lekker af te reageren tijdens de training.

Wing Chun Training betekent Kung Fu

Kung Fu staat voor hard werken. Alles wat de moeite waard is kost moeite. Dat betekent dat er hard getraind moet worden om iets te bereiken. Wing Chun biedt door de eenvoud en logica een kortere weg.

Alle technieken in Wing Chun zijn gebaseerd op bewegingen die je vanzelf in een schrikreactie maakt. Je handen zullen altijd een plotselinge dreiging van je af proberen te houden. Eigenlijk hoef je dus niets aan te leren. Je lichaam kent het Wing Chun al. Je zal dus nooit ingewikkelde bewegingen hoeven te maken waar je jaren voor moet leren. En daarna nogmaals jaren om het te kunnen toepassen. Op straat moet je niet beperkt worden door technieken die kracht, lenigheid en grote fitheid als voorwaarde hebben. Wing Chun is gebaseerd op lichaamsmechanica, fysiologie, fysica en psychologie.

Wij zijn lid van de Nederlandse Wing Chun Federatie.

Wing Chun Training Amstelveen